Bendravimas su platonais

Pradėjo Spyglyz, Kovas 27, 2026, 04:16:17 PM

« ankstesnis - sekantis »

Spyglyz

Sveiki,

Įsidarbinau kolektyve, mano vadovės yra platonės. Kadangi esu naujokė, mokausi dirbti ir stengiuosi kuo greičiau įsilieti į kolektyvą. Kartais būna sunku - jos nori, kad viską žinočiau automatiškai, kuo daugiau klausinėju - tuo blogiau būna,vietoj pagalbos sulaukiu daug kritikos, pastabų, kad vis taisyti, koreguoti reikia, nors tai nėra būtina. O jei pasakau savo nuomonę, ar netyčia pakartoju klaidą - labai pabrėžia, kad rėžia akį. Trūksta supratimo, kad esu naujokė ir mokausi, kitaip neišmoksiu, juk turiu perprasti darbo sistemą. Ir mėgsta spausti, pasako ant paskutinės minutės, trūksta organizavimo, nemoka sumotyvuoti, lengva susiginčyti, gan impulsyvios, gali užsipulti. Kaip teisingai bendrauti su tokiomis platonėmis, kad išlaikyti savo profesines ribas ir kad mažiau tektų stresuoti ? Ir kokio tipažo tokios platonės, kurios mėgsta kritikuoti ir daryti presingą?

Leotaurus

Tipai čia ne prie ko – taip gali elgtis įvairių tipų žmonės. Tai labiau rodo prastą vadovavimą, spaudimą ar net mobingą, o ne konkretų tipažą. Problema yra elgesyje ir organizacinėje kultūroje, ne tipuose.