Autorius Tema: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus  (Skaityta 22893 kartus)

Neprisijungęs Leotaurus

  • Administrator
  • Forumo siela
  • *****
  • Įrašai: 3506
  • Lytis: Vyras
  • Darvinas
    • Žiūrėti profilį
    • Tipų teorija
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #30 Įrašytas: Rugsėjo 10, 2013, 12:10:05 pm »
Žarnyno veikla

Žarnynas atlieka labai svarbų vaidmenį mūsų organizme. Žarnyno ertmės bakterijos iki galo suskaido maisto medžiagas, kurios žarnyno sienelėse esančių bakterijų dėka yra pasisavinamos. Taip pat žarnyno sienelėse esančios bakterijos susiurbia vandenį ir svarbiausias mineralines medžiagas – geležį, kalcį, magnį ir kt. Dažnai sunkiai pagydomos mažakraujystės, kalcio stokos priežastys susijusios su virškinimo problemomis. Žarnyne gyvena apie 400-500 rūšių įvairių bakterijų, o viename grame žarnyno turinio rastume 30-40 milijardų bakterijų. Jos susijusios su gyvybiškai svarbių vitaminų, fermentų, hormonų ir kitų būtinų medžiagų gamyba ir pasisavinimu. Pavyzdžiui, žarnyno lazdelė ne tik skaido maistą, bet ir gamina vitaminus В1, В2, B3, В6, B12, K, biotiną, panteno, folio rūgštį ir kt. Sveikas žarnynas geba sunaikinti bet kokį ligos sukėlėją. Jame gaminami vitaminai palaiko normalią imuninės sistemos veiklą.

Jei vartoji antibiotikus ir virtą keptą maistą apie žarnyne gaminamą B12 nereikia net svajoti. Daugume vegetarų maitinasi prasčiau negu mėsą vartojantys žmonės, negauna B12 ir geležies ir kitų mineralų, jų maistas yra virtas.
Žmonės kurie vartoja žalius produktus gauna visko su kaupu, bet niekas nesuvalgo 0,5 litro lapinių daržovių. Superblenderiai gali sumalti vaisius su žaliomis dilgėlėmis, jų gali būti net 0,5 litro. Tokia dozė aprūpina geležimi visą savaitę.
Sveikas gyvenimas pasikeitė, atsirado nauji sveiko gyvenimo metodai kurie pakeitė visokius ilgus žalingus badavimus ir virto maisto vegetarizmą. Svarbiausias sveikatos patikrinimas yra sportiniai krūviai ir energingumas, nesirgimas infekcinėmis ligomis. Vienas žalias putpelės kiaušinis savo maistine verte atstoja 10 virtų kiaušinių.
Galite padaryti eksperimentą naudoti žaliuosius lapinius kokteilius, pamatysite, kad jūsų šlapimas yra baltos kaip vandens spalvos. Jeigu valgote virtą maistą ir vitaminus jūsų šlapimas turi specifinį kvapą ir yra geltonas tamsokas, netgi į raudonumą. Vadinasi virtas maistas yra sunkiai įsisavinamas, jis apkrauna inkstus, kepenis ir visą sistemą.
Reikia būti ne vegetaru ar veganu, bet žmogumi kuris tiesiogiai gauna maistą iš gamtos, nekeisdamas jo cheminės sudėties.

Apie maisto apdorojimą
Šveicarų eksperimentas

Eksperimentą atliko Šveicarijos Federalinis Technologijos institutas (Swiss Federal Institute of Technology) ir jis patvirtino, kad mikrobangų krosnelės kenkia žmonių sveiktai. Buvo tiriamas savanorių (kurie valgė mirkobangėje paruoštą maistą) kraujas. Rezultatai buvo šokiruojantys:

    Tyrimo dalyviams sumažėjo hemoglobino kiekis kraujyje- ir dėl to sumažėjo deguonies pernešimas į ląsteles.
    Taip pat savanoriams padidėjo cholesterolis ir baltųjų kraujo ląstelių (leukocitų) kiekis. Padidėjęs leukocitų kiekis rodo, kad organizmas patiria stresą - į organizmą pateko
    infekcija/toksinas (ar kitas neatpažįstamas svetimkūnis) arba atsirado pažeista ląstelė, kurią reikia sunaikinti.
    Limfocitų kiekis sumažėjo, kas yra imuninės sistemos silpnumo požymis.
    Negana to, savanorių kraujo serume buvo rastas padidėjęs šviesą skleidžiančių bakterijų (light-emitting bacteria) kiekis. Tai paaiškinama tuo, kad elektromagnetinių bangų energija išlieka maiste, kas ir sukelia energijos pokyčius kraujyje ir bakterijų dauginimąsi bei švytėjimą. Šis atradimas parodo, kad net vanduo, šildytas mikrobangų krosnelėje, yra nesaugus vartoti.

Tyrimo išvadoje teigiama, kad mikrobangų krosnelėje paruoštame maiste pakinta molekulinė ir energetinė struktūra. Taip pakitusio maisto patekimas į organizmą yra nepalankus sveikatai.

Šiuos faktus patvirtino palyginamasis tyrimas, kurį atliko Raum ir Zelt (1992m).

Augalai ir mikrobangų krosnelės

Dar viename eksperimente, viena grupė gėlių buvo laistoma paprastu vandeniu, o kita mikrobangų krosnelėje pašildytu ir atvėsintu vandeniu. Mikrobangėje šildytu vandeniu laistomi augalai labai greitai sunyko. Išvadas darykit patys.

Mikrobagų krosnelėje šildytas motinos pienas

Stanford University School of Medicine, California mokslininkai atrado, kad kaitinant motinos pieną mikrobanginėje krosnelėje (72 -98 laipsnių) daug greičiau dauginasi bakterijos: E. Coli bakterijų kiekis šildytame piene padidėjo 18 kartų . Taip pat sunyko 96% immunoglobulin-A antikūnių, kurie labai svarbūs kovojant su į vaiko organizmą patekusiais mikrobais. Net ir šildant 20-25 laipsnių temperatūroje E. coli padidėjo 5 kartus. Tyrimo išvada - mikrobangų radiacija turi pro-infekcinį poveikį, kuris yra nepastebimas naudojant vien šiluminį efektą.

Kitame Vienos (Austrija) mokslininkų atliktame tyrime nustatyta, kad kūdikių maistas, šildytas mikrobangų krosnelėje, kelia pavojų vaiko sveikatai ir ypač imuninei sistemai. Doc. Lita Lee 1989 - tųjų metų žurnale Lancet (Britų medicininis žurnalas) rašo: „mikrobangų krosnelėje pašildytame kūdikių maiste trans-amino rūgštys (baltymų molekulės) virsta į sintetinius cis izomerus. Sintetiniai izomerai - cis-amino rūgštys ar trans-riebalinės rūgštys yra biologiškai neaktyvios. Dar daugiau - viena amino rūgštis - L-proline - pavirsta į d-izomerą, kuris yra žinomas kaip neuro-toksinas (nuodija nervų sistemą) ir nephra-toksinas (kenkia inkstams)”.

‘Mikrobanginis maistas’ sukelia vėžį

Straipsnyje ‘Health Effects of Microwave Radiation - Microwave Ovens” doc. Lita Lee rašo, kad kiekviena mikrobangų krosnelė skleidžia sveikatai pavojingą elektromagnetinę radiaciją ir verdant/šildant maistą mikrobangų krosnelėje susidaro organiniai toksinai ir kancerogenai. Taip pat ‘mikrobanginis maistas’ skatina vėžį, kenkia smegenims ir širdžiai. Mokslininkė tvirtina, kad mikrobangų krosnelės yra daug pavojingesnės nei daugelis galvoja. Išvadoje pažymima:

    Mikrobangėje ruošiant mėsą susidaro d-Nitrosodienthanolamines - gerai žinomas kancerogenas.
    Mikrobangėje verdant/šildant pieną ir grūdinius produktus (pvz.: košes), kai kurios amino rūgštys pavirsta į kancerogenus.
    Mikrobagėje atšildant šaldytus vaisius, juose esanti gliukozė (cukrus) tampa kancerogeniška.
    Kancerogeniniai laisvieji radikalai susidaro mikrobangėje verdant/šildant augalinį maistą ir ypač šaknines daržoves (morkas, burokėlius).
    Labai sumažėja maistinė vertė (prarandami vitaminai ir mineralai)

Neprisijungęs feniksas

  • Forumo siela
  • *****
  • Įrašai: 999
  • Darvinas
    • Žiūrėti profilį
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #31 Įrašytas: Rugsėjo 10, 2013, 12:32:58 pm »
Sorry, Liutaurai, suplaki viską į krūvą. Gi jau sutarėm, kad bet koks apdorojimas yra negerinantis maisto kokybės, o ją bloginantis (tai akivaizdu). Ne apie tai eina kalba. Ir aišku, kad tos mikrobangės akivaizdžiai tuo labiau nepagerina maisto.

Klausimas yra, ar standartiniui žmogui sveika visiškai atsisakyti mėsos. Dauguma faktų ir individualių pavyzdžių rodo, kad standartiniam žmogui mėsoje esančios medžiagos yra būtinos (neatmetant išimtinių atvejų, kad itin skrupulingai ir nuodugniai savo mitybą kontroliuojantys individualūs žaliavalgiai iš tikro tikėtinai gali išlikti sveiki, ypač jeigu negyvena šiaurinėje klimato juostoje). Žmogaus organizmas atsilaiko kurį laiką prieš mėsos nebuvimą (žmogaus organizmas niekados nepradeda "byrėti" iškart vos tik ko nors trūksta), bet po 15-20 m. net stipriausių žmonių organizmas pradeda rodyti mėsoje randamų medžiagų trukūmo padarinius.
« Paskutinį kartą keitė: Rugsėjo 10, 2013, 12:34:49 pm sukūrė feniksas »

Neprisijungęs Greddy

  • Pilnavertis narys
  • ***
  • Įrašai: 244
  • Volteras
    • Žiūrėti profilį
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #32 Įrašytas: Rugsėjo 10, 2013, 01:00:43 pm »

Darvino tipo Bernardo LaPallo rugpjūčio mėnesį sukako 109 m., tačiau jam amžius – tik skaičiukas. Vyras rašo knygas, dalija interviu, dalyvauja seminaruose, daug juda ir ... svajoja atidaryti savo restoraną. Bernardo oda spindinti ir lygi, akys dega gyvybe, o protas šviesus ir aiškus. Didžiąją jo raciono dalį sudaro gyvas, žalias maistas, o žaliavalgiauti pradėjo jaunystėje, kai dar niekas plačiai apie tai nekalbėjo.
Feniksas kalbėjo apie tragišką odą.


Nortono tipo 70 metų gražuolė Mimi Kirk kuri turi labai jauną vyrą. Manau ši močiutė ir lovoje yra pajėgi  :D

Yra pilna ir karo veteranų, ir tokių, kurie gyvena anti sanitarinėmis sąlygomis, ir kurie sulaukia tokio amžiaus. Veganizmas ir panašios mitybos filosofijos visiškai neduoda gilesnio supratimo apie organizmą. Kodėl? Todėl, kad visa sėkmė piešiama ant tų riboto skaičiaus pasisekusiųjų, o visad pamirštami tie, kuriems baigdavosi ne taip gerai. Ir netgi tas pasisekimas yra aiškinamas labai paviršutiniškai, visiškai neprisikapstant iki fundamentalių mechanizmų, kurie paaiškina, kodėl vieniems suteikia sparnus, o kitus paguldo į pelkę. Leotaurus, juk šitoj diskusijoj niekur nebuvo teigiama, kad apdorotas ir šildytas maistas yra gerai, o tu kažkodėl tendencingai pabrėžti, kaip tai yra blogai, lyg bandydamas kažkam paprieštaraut..
« Paskutinį kartą keitė: Rugsėjo 10, 2013, 01:45:39 pm sukūrė feniksas »

Neprisijungęs Greddy

  • Pilnavertis narys
  • ***
  • Įrašai: 244
  • Volteras
    • Žiūrėti profilį
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #33 Įrašytas: Rugsėjo 10, 2013, 01:07:48 pm »
Sorry, Liutaurai, suplaki viską į krūvą. Gi jau sutarėm, kad bet koks apdorojimas yra negerinantis maisto kokybės, o ją bloginantis (tai akivaizdu). Ne apie tai eina kalba. Ir aišku, kad tos mikrobangės akivaizdžiai tuo labiau nepagerina maisto.

Klausimas yra, ar standartiniui žmogui sveika visiškai atsisakyti mėsos. Dauguma faktų ir individualių pavyzdžių rodo, kad standartiniam žmogui mėsoje esančios medžiagos yra būtinos (neatmetant išimtinių atvejų, kad itin skrupulingai ir nuodugniai savo mitybą kontroliuojantys individualūs žaliavalgiai iš tikro tikėtinai gali išlikti sveiki, ypač jeigu negyvena šiaurinėje klimato juostoje). Žmogaus organizmas atsilaiko kurį laiką prieš mėsos nebuvimą (žmogaus organizmas niekados nepradeda "byrėti" iškart vos tik ko nors trūksta), bet po 15-20 m. net stipriausių žmonių organizmas pradeda rodyti mėsoje randamų medžiagų trukūmo padarinius.

Akivaizdu, kad mėsos išmetimas tradicinėj mityboj duoda tikrai teigiamą efektą, tik labai sąlyginį laiką. Bet ne dėl "toksinų" ar kad mėsa yra "riebi", ar tiesiog "bloga". Teigiamas efektas pajuntamas dėl to, kad organizmas yra "atleidžiamas" nuo degradavusių bei suirusių baltymų kompleksų neutralizavimo ir perdirbimo.
« Paskutinį kartą keitė: Rugsėjo 10, 2013, 01:17:49 pm sukūrė feniksas »

Neprisijungęs filosofas

  • Forumo siela
  • *****
  • Įrašai: 1304
    • Žiūrėti profilį
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #34 Įrašytas: Lapkričio 01, 2013, 11:53:22 pm »
http://www.zintis.lt/#!obr-dieta/c1iu8 - radau straipsnį apie "Organizmo būklės reguliavimo dieta", gal kam bus įdomu pasiskaitinėti.

Neprisijungęs Greddy

  • Pilnavertis narys
  • ***
  • Įrašai: 244
  • Volteras
    • Žiūrėti profilį
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #35 Įrašytas: Lapkričio 02, 2013, 10:55:47 am »
http://www.zintis.lt/#!obr-dieta/c1iu8 - radau straipsnį apie "Organizmo būklės reguliavimo dieta", gal kam bus įdomu pasiskaitinėti.

Klauskit, jei kas neaišku, esu stipriai susijęs su OBREM ir Žintimi apskritai.


Neprisijungęs Leotaurus

  • Administrator
  • Forumo siela
  • *****
  • Įrašai: 3506
  • Lytis: Vyras
  • Darvinas
    • Žiūrėti profilį
    • Tipų teorija
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #37 Įrašytas: Lapkričio 02, 2013, 02:12:35 pm »
« Paskutinį kartą keitė: Lapkričio 02, 2013, 02:16:53 pm sukūrė Leotaurus »

Neprisijungęs Justinas999

  • Pilnavertis narys
  • ***
  • Įrašai: 455
  • Bronsonas
    • Žiūrėti profilį
    • The beauty of...
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #38 Įrašytas: Lapkričio 02, 2013, 02:21:51 pm »
1.Bet kokia "dieta" kur yra iš raciono pašalinamas koks nors makro-elementas duos svorio mažėjimo rezultatą, nes asmuo su likusiais makro-elementais nesugebės suvartoti tiek kalorijų kiek prieš tai.

2.Nors ir baltymai yra labiausiai termogeniški, po jų antroj vietoj eina anliavandeniai ir toliau riebalai, bet kūno kompoziciją vistiek nulemia suvartotų ir sudegintų kalorijų santykis.

3.Nors ir pritariu pirmykštei mitybai, bet kiek pasiskaičiau tą "leidžiamų produktų sąrašą" tai su mokslu jis kai kuriuose vietose prasilenkia. Nes ne viskas kas pirmykščiams žmonės nebuvo prieinama yra "nenatūralu" ir "nesveika".
>Bipolar, Borderline Personality Disorder , Social Anxiety, ADD/ADHD<

Neprisijungęs Greddy

  • Pilnavertis narys
  • ***
  • Įrašai: 244
  • Volteras
    • Žiūrėti profilį
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #39 Įrašytas: Lapkričio 02, 2013, 03:24:17 pm »
1.Bet kokia "dieta" kur yra iš raciono pašalinamas koks nors makro-elementas duos svorio mažėjimo rezultatą, nes asmuo su likusiais makro-elementais nesugebės suvartoti tiek kalorijų kiek prieš tai.

2.Nors ir baltymai yra labiausiai termogeniški, po jų antroj vietoj eina anliavandeniai ir toliau riebalai, bet kūno kompoziciją vistiek nulemia suvartotų ir sudegintų kalorijų santykis.

3.Nors ir pritariu pirmykštei mitybai, bet kiek pasiskaičiau tą "leidžiamų produktų sąrašą" tai su mokslu jis kai kuriuose vietose prasilenkia. Nes ne viskas kas pirmykščiams žmonės nebuvo prieinama yra "nenatūralu" ir "nesveika".

1. Arba kažką praleidau, arba nematau, kur buvo kažkas parašyta apie mikro makro elementus? Beje,  "nes asmuo su likusiais makro-elementais nesugebės suvartoti tiek kalorijų kiek prieš tai." - paaiškink šitą.

2. Ką reiškia "baltymai labiausiai termogeniški, o angliavandeniai ir riebalai eina po jų"? Nebesuprantu tavo terminų šiame kontekste.
Dabar pasiaiškinam. Jeigu kiekvieną žmogaus organizmą laikytumėm identiškų savybių ir polinkių dariniu, tada toks mąstymas, kad " kūno svoris/kompozicija = suvartotų/sudegintų kalorijų rezultatas" tiktų. Deja, tačiau tai labai akivaizdžiai prasilenkia su realybe. Jeigu būtų taip akivaizdu, tada po šiai dienai nebūtų prikurpta tūkstančiai, gal net šimtai tūkstančių sveikatinimosi, ir ypač lieknėjimo teorijų ir rekomendacijų. Kiekvienas organizmas LABAI INDIVIDUALIAI suskaido ir pasisavina medžiagas. Ką tai reiškia? Paprastai tariant: kiekvienas gyvas organizmas turi polinkį/nukrypimą  daugiau ar mažiau deginti riebalaus, baltymus ir angliavandenius, ir šie polinkiai pas kiekvieną yra visiškai skirtingi. OBREM(jei tiksliau, tai tiesiog toks dėsnis) pagrindinis postulatas ir yra - biologinė individualybė. Laikantis šios nuovokos, kalorinių deficitų ir perviršių teorijos atrodo visiškai absurdiškos. Įsivaizduok situaciją: duodam 100g grynos gliukozės ir 41g sočiųjų riebalų 2 asmenims. Pas vieną iš jų yra padidinta baltymų ir riebalų oksidacija, o pas kitą - per daug utilizuojama kraujo gliukozė, t.y. nestabili hipoglikemija. Negi iš tikro manai, kad abiem atvejais bus tas pats rezultatas? Tiek riebalų, tiek gliukozės kalorinis "svoris" yra identiškas.

3. Įvardink "netinkamus" produktus.


Neprisijungęs Greddy

  • Pilnavertis narys
  • ***
  • Įrašai: 244
  • Volteras
    • Žiūrėti profilį
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #40 Įrašytas: Lapkričio 02, 2013, 03:26:43 pm »
Gaila, bet dabar labai retai turiu priėjimą prie PC, todėl tik retkarčiais galiu sudalyvauti TT forume. Greitu metu situacija pasikeis ir vėl aktyviai dalyvausiu. :)

Neprisijungęs Justinas999

  • Pilnavertis narys
  • ***
  • Įrašai: 455
  • Bronsonas
    • Žiūrėti profilį
    • The beauty of...
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #41 Įrašytas: Lapkričio 03, 2013, 09:30:42 pm »
1.Čia aš turėjau omenyje paleo dietą. Joje beveik visiškai atsisakoma angliavandenių ir pasiliekama ant riebalų ir baltymų. Žmonės šitaip valgydami numeta svorio. Tai veda prie klaidingos prielaidos jog angliavandeniai storina. Kas iš tikrųjų vyksta tai tiesiog žmonės suvartoja mažiau kalorijų, nes vien tik iš riebalų ir baltymų netaip jau lengva sumušti kalorijų rekordus. Angliavandeniai yra tiesiog lengvai suvartojamos kalorijos, o ne kažkoks blogis.

2.Makroelementų termogeniškumas; tai yra kiek sudeginama kalorijų vienų ar kitų makroelementų suviškinimui.
Ką turėjau omenyje pabrėždamas suvartotų ir sudegintų kalorijų skirtumą tai, kad tai yra pagal kiekvieno žmogaus individualų metabolizmo greitį. Gal kažkas ofise visą dieną sėdėdamas 1500 kcal sudegins, o kažkas kitas nė 1000 kcal nesudegins.

Dalis tų šimtų ir tūstančių patarimų nėra moksliškai paremti arba paremti mokslinėmis nuogirdomis, kiti noru pasipelnyti iš viltį praradusių žmonių., dar kiti paremti nors ir moksliniais dalykais, bet kraštutinumais. Dar kiti remiasi tyrimais ant žiurkių, kas nevisada atspindi žmogaus organizmą. Žmonės turintys rimtų metabolinių sutrikimų, tarkim diabetą, negali būti imami kaip pavyzdys sveikiems žmonės.

Tarkim glikeminis indeksas buvo apskaičiuotas šitap:
a) tiriamieji buvo nevalgę 24 valandas
b) jiems buvo duotas nedidelis kiekis vieno maisto produkto
c) tiriamieji buvo DIABETIKAI
Išvada: GI yra visiškai nepritaikomas žmonėms kurie neserga diabetu. Net jei ir esi ne diabetikas ir pabadauji 24 valandas, o po to suvalgai pvz. apelsiną, tau tie insulino svyravimai neturi jokios reikšmės.

3.Su tais "netinkamais produktais" produktais vėlgi turėjau omenyje paleo. Ten teigiama, jog jeigu akmens amžiuje nebuvo kavos ar arbatos tai ir neturėtum tų gėrimų vartoti. Kad ir kaip ten bebūtų įvairios arbatos turį visokių teigiamų savybių organizmui. Kava taip pat yra geras dalykas, jei tai yra ekologiška, nususkrudinta belekaip; jį teigiamai veikia smegenis, sumažina alshaimerio riziką, treniruoja širdį.

p.s. aš nesu nutukęs, saldainius kilogramais ėdantis ir litrais kavą šliurpiantis fotelio kiaulė  :D
 aš tiesiog kovoju prieš visas nesąmones, kurios mulkina žmones, kūno kompozicijos keitimą padaro sudėtingu ir sekinančiu procesu, dėl ko žmonės palūžta ir vėl viską pradeda iš naujo. Nekenčiu to viso specialių dietų, ypatingų treniruočių programų, riebalų nusiurbimų ir skrandžio žiedų biznio.   

>Bipolar, Borderline Personality Disorder , Social Anxiety, ADD/ADHD<

Neprisijungęs Greddy

  • Pilnavertis narys
  • ***
  • Įrašai: 244
  • Volteras
    • Žiūrėti profilį
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #42 Įrašytas: Lapkričio 05, 2013, 05:22:23 pm »
1. OBREM angliavandenių tikrai neatsisako. Paleo dieta tėra rekomendacinis OBREM pagrindas, tačiau jokiu būdu ne važiavimas vien su riebalais ir baltymais. Angliavandenių sumažinimas yra labai naudingas, tačiau tik tam tikrais, individualiais atvejais. Esminis "taškas" nėra angliavandenių atsisakymas, o pakeitimais tinkamais jų šaltiniais: ne miltais, duonom, grūdais ar cukrum bei vaisių pertekliumi. Žmonės vartodami daugiau baltymus bei riebalus skatina katabolinius procesus, kadangi virškinimo ir įsiurbimo laikas yra didesnis negu angliavandenių, ir esant didesnei baltymų/riebalų pasiūlai organizmas ima juos ir naudoti kaip kurą. Ne, angliavandeniai nestorina, storina netikęs metabolizmas, kuris neefektyviai išnaudoja gaunamas medžiagas. Iš baltymų ir riebalų sunku sumušti kalorijų rekordus? Nieko panašaus.  Skiriasi tik skaidymo laikas ir tiek.

2. "Makroelementų termogeniškumas; tai yra kiek sudeginama kalorijų vienų ar kitų makroelementų suviškinimui." Nuo kada makroelementai virškinami?  ::) Ar aš kažko nesupratau?
Metabolizmo greitis nėra vien "kalorijų deginimo greitis". Deginimo greitis tėra pasėkmė, ir už jos slypi daug fundamentalesni nukrypimai ir sutrikimai, todėl "metabolizmo greitis" nėra tinkamas terminas.
Insulino svyravimai turi labai didelę reikšmę. Viskas tvarkoj, jeigu prie apelsino suvalgysi baltymo/riebalo, insulino isšskyrimas ir sumažėjimas bus laipsniškas ir švelnus. Didžiausias blogis tame, kad suvalgomas apelsinas ir viskas: gliukozė kraujyje gerokai šoktelna, energija greitai išsiskiria, bet ir greitai išbėga, insulinas grįžta į apatinę ribą ir ėst kaip nori, taip nori. Jeigu tokiu atveju žmogus po valandos vėl valgo, kasa vėl stimuliuojama išskirti insuliną. Jeigu taip elgiesi porą kartų į mėnesį, organizmas susitvarko. Jeigu tokie "pavalgymai" tęsiasi visą gyvenimą, sunkios patologijos neišvengiamos. Kasa perstimuliuojama, krenta insulino gamyba, arba atsiranda nejautrumas insulinui ir kasa tada jau pasmerkta žlugimui. Todėl valgymų reguliavimas yra vienas svarbiausių dalykų atstatant bei palaikant sveikatą.

3. Reiktų išsiaiškinti, ar tikrai arbatos yra naudingos, ar tai tėra tik pačių arbatos gamintojų finansuojami tyrimai ir iš jų traukiama "nauda". Taip, ne miesto sąlygom yra ganėtinai sudėtinga tokius gėrimus dažnai gamintis. Nėra taip, kad arbata yra bloga. Tiesiog dabartinių civiliuotžmogių mityba yra pilna stimuliatorių ir slopiklių, todėl fanatiškas šių gėrimų nutraukimas duoda tik naudą.

Viskas tvakroj, visai taip ir nepagalvojau. Dalinamės įžvalgom ir žiniom, ir puiku. :)

Neprisijungęs Justinas999

  • Pilnavertis narys
  • ***
  • Įrašai: 455
  • Bronsonas
    • Žiūrėti profilį
    • The beauty of...
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #43 Įrašytas: Lapkričio 05, 2013, 07:36:25 pm »
1. Angliavandenis yra angliavandenis ir kūno kompozicijai jokio skirtumo nesudaro ar tu suvalgysi tarkim 100 kcal iš cukraus ar 100 kcal iš krakmolo, tai vistiek tas pats 100 kcal. Bet koks suvalgytas krakmolas pavirsta gliukoze.
Valgant tik riebalus ir baltymus organizmas energijai naudoja riebalus. Jei pradeda naudoti baltymus tai yra ženklas, kad suvartojama per mažai riebalų, taip pat kai energijai naudojami baltymai šalutinis produktas būna amoniakas ir tada žmonės smirda kaip darbiniai arkliai ;D

2. Makroelementai juk ir yra virškinami; angliavandeniai suskaidomi iki gliukozės, baltymai suskaidomi į amino rūgštis, riebalai į riebesias rūgštis.
Insulino svyravimai turi labai didelę reikšmę diabetikams. Sveiki žmonės kurie valgo bent po vieną kartą į dieną tokį dalyką kaip insuliną gali visiškai pamiršti.
Dietos kuriose skiriamas didelis dėmesys insulino svyravimams praleidžia vieną svarbų dalyką; Insulino visada išsiskiria tiek kiek reikia. Jei suvalgai apelsiną insulino neišsiskirs tiek lyg tu būtum suvalgęs kilogramą mėsos. Šitas veda prie kito dalyko kurio dažnai tie "mitybistai" net nežino; Baltymai taip pat yra insulinogeniški, t.y. suvalgius baltymų kasa išskiria insuliną.
Ir beje apelsinų nebūtina valgyti su sviestu :D

3. Žolelių arbatos turi įvairių gydomųjų savybių. Tik reikia tinkamai jas paruošti ir žinoti kokias ir kada vartoti. Tarkim žiemą tikrai nepatartina prieš einant į lauką liepžiedžių arbatos gerti, nes liepžiedžiai kažkiek pakelia kūno temperatūrą.

>Bipolar, Borderline Personality Disorder , Social Anxiety, ADD/ADHD<

Neprisijungęs Greddy

  • Pilnavertis narys
  • ***
  • Įrašai: 244
  • Volteras
    • Žiūrėti profilį
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #44 Įrašytas: Lapkričio 07, 2013, 06:54:46 pm »
1. Angliavandenių yra įvairių, įvairiai jie veikia ir organizmą. Skirtumą sudaro, ir nemažą. Krakmolas yra polisacharidas, o cukrus disacharidas. Skiriasi ne tik hidrolizė, veikiantys fermentai, virškinimo lokacijos, bet ir skaidymo greitis, pasisavinimas ir apskritai įtaka bendram organizmo stoviui. Beje, jeigu glikeminė sistema veikia normaliai, visos maistos medžiagos virsta gliukoze, ne tik krakmolas. Taip, tas pats 100 kcal, bet su skirtingomis panaudojimo galimybėmis.
Nebūtinai, aš jau minėjau, kad medžiagų panaudojimas priklauso nuo organizmo būklės ir polinkių. Pavyzdžiui, jeigu yra stiprus ketogeninis disbalansas, organizmas duoda pirmenybę degint baltymus, o gliukogeninis disbalansas naudoja kraujo gliukozę. Abiem atvejais - problemos, bet ne apie tai. Dvokti imama mano minėtu ketogeninio disbalanso atveju, kai jis būna labai stiprus.

2. Bent jau aš terminą "makroelementas" suprantu tradiciškai, kuris yra naudojamas tiek vidurinėse, tiek aukštosiose mokyklose.
*Pagal Wikipedia, yra išskiriami šie: Makroelementai (sudaro 0,001 %);
Chloras;
Fosforas;
Geležis;
Kalcis;
Kalis;
Natris;
Siera;
* Pagal Tarptautinių žodžių žodyną:
"makroelemeñtai, biochem.
chem. elementai, kurių organizme yra daugiausia, būtent: deguonis, anglis, vandenilis, azotas, kalcis, fosforas.'
Angliavandeniai, baltymai ir riebalai nėra makroelementai. Tai yra kompleksiniai junginiai, kurie yra sudaryti iš tam tikrų funkcinių grupių ir karkasų. O jau karkasai ir grupės yra sudaryti iš elementų. Todėl aš ir nesupratau, kai pasakei, kad makroelementai yra virškinami. Kaip tu ten natrį suvirškinsi.. :)

Insulino svyravimai turi didelę reikšmę visiems žmonėms. Kalba neina apie tuos, kurie valgo bent kartą į dieną. Juk aš kalbu apie maisto medžiagų santykio ir sudėties reikšmę insulino svyravimams: kas bus su insulinu, jeigu bus angliavandenių perteklius? Energija nebus konstruktyviai panaudota ir greitai žmogui reikės sekančio valgymo. Tada ir vėl insulino pliūpsnis. Jeigu žmogus valgo rimtai 3 kartus per parą, viskas tvarkoj. Bet gi didžiausioji dalis tarp tų valgymų visą laiką dar kažką įsimetą į burną: tai užkanda, tai krimstelna, tai prisiuosto. Jeigu išsiskirtų insulino tiek, kiek reikia, neturėtumėm civilizacinių ligų. Kas tai yra, manau, žinai. Organizmas nesupranta, ar tu užkasi trumpam, ar tu valgysi sočiai. Insulino paleidimo mechanizmas yra automatinis refleksas, neturintis ryšio su gaunamu maisto kiekiu. Ir su tokiu elgesiu, pilietis įdarbina savo kasą pilnu etatu, 24/7.. Beje, be su maistu išskiriamo, egzistuoja ir bazinis insulino kiekis, kuris yra pastovus dydis.
Visos maisto medžiagos, kurių galutinis skaidymo rezultatas bus gliukozė, privers išskirti insuliną.
Nebūtina, tai tiesiog kaip pavyzdys.

3. Jeigu kalbėtumėm, kad organizmai yra statiškos mašinos, tada galbūt ir turėtų "gydomųjų" savybių. Bet kadangi kiekvienas iš mūsų esame unikali biologinė individualybė, "sveikatinimosi" arbatos gali atnešti tik žalos. Gi ne nuo arbatų reikia pradėti gydytis.. :)

Neprisijungęs filosofas

  • Forumo siela
  • *****
  • Įrašai: 1304
    • Žiūrėti profilį
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #45 Įrašytas: Rugsėjo 22, 2014, 05:42:30 pm »
Klauskit, jei kas neaišku, esu stipriai susijęs su OBREM ir Žintimi apskritai.
Greddy, kadangi kiek suprantu tavo mityba sudaro "raw paleo", būtu įdomu sužinoti koks buvo tavasis pasiruošimas, tranzitas, perėjimas nuo perdirbtos mėsos link žalios mėsos vartojimo. Taip pat būtu įdomu jei pasidalintum platesne info, kaip ruoši maistą, gal tiksliau mėsa, kokius produktus naudoji ir t.t  :)
--
Aš pats stipriai sumažinęs suvatojamų angliavandenių bei cukraus kiekį, pastebėjau teigiamus organizmo pasikeitimus.
« Paskutinį kartą keitė: Rugsėjo 22, 2014, 05:44:34 pm sukūrė filosofas »

Neprisijungęs Greddy

  • Pilnavertis narys
  • ***
  • Įrašai: 244
  • Volteras
    • Žiūrėti profilį
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #46 Įrašytas: Rugsėjo 24, 2014, 09:12:32 pm »
Atsakysiu rytoj, grįžęs į gimtinę po univero.  ;)

Neprisijungęs Greddy

  • Pilnavertis narys
  • ***
  • Įrašai: 244
  • Volteras
    • Žiūrėti profilį
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #47 Įrašytas: Spalio 01, 2014, 10:29:11 pm »
Mano tranzitas buvo gana paprastas. Paeiliui išmetinėjau visus jokios maistinės vertės neturinčius produktus, į kuriuos įeina visa konditerija, perkeptas, pervirtas maistas, sumažinau grūdinių ir vaisių kiekį. Labai griežtai sureguliavau valgymų dažnumą ir jų intervalą. Pagrindą sudarė mėsa: kiauliena ir vištiena, retkarčiais jautiena, maža dalimi žuvis, pienas ir jo produktai(varškė, sūris, sviestas, grietinėlė(riebiausia)), kiaušiniai,  alyvuogių aliejus, realiai visos daržovės, išskyrus cukinijas ir moliūgus. Nejaučiu jiems ypatingo potraukio. Mėsą paprasčiausiai pradėjau trumpiau virti, ėmiau naudoti garintuvą, ir vis mažinau garinimo laiką. Sumažinau iki tol, kol šiek tiek apsigarina viršus, vidus praktiškai žalias. Kiaušinius virdavau iki 3 min, o šiaip įprastai valgydavau žalius, plaktus, kartu su gliukoze.  Taip maitinausi apie 2 metus.
Laikas tikrai duoda savo patirtį, ir kažko laikantis, nesvarbu, ar tai būtų mitybą, ar kokios kvėpavimo metodikos, tu paprasčiausiai suvoki, kad gali maitintis dar kitaip. Kodėl? Todėl, kad imi labai gerai pažinti savo organizmą. Ką noriu tuo pasakyti? Jokiu būdu negalima sekti tipinių "low-carb" rekomendacijų, t.y. su kiekvienu organizmu vis kitokios situacijos. Laikui bėgant pastebėjau, kad atsiradp tam tikrų neigiamų sveikatos reiškinių, todėl yra būtina sekti savo mitybos raciono maisto medžiagų procentinę sudėtį. Jokiu būdu negalima ilgam nueiti į ekstremalų "low carb". Semitinis kūno sudėjimas, priešingai negu mongolinis ar afrikinis, turi polinkį į katabolinį/ketogeninį disbalansą. Tai reiškia, kad organizmas nėra linkęs kaupti maisto medžiagų, atitinkamai tas pasireiškia sunkiau priaugančiu svoriu ir greitesniu jo kritimu.
Ekstremalus "low carb" tokioj situacijoj gali pridaryti neigiamų pasekmių, todėl nederėtų per daug užspausti. Pastaruoju metu/šiuo momentu valgau kiek kitaip, mityboje gerokai padaugėjo angliavandenių, bet tik cikliškai, ir dažniausiai dominuoja riebalai (tik sotieji). Alkoholio nesu atsisakęs, tik vartoju labai saikingai. Taip pat pro retą pasmaližiauju. Tai vat, maždaug taip. :)
« Paskutinį kartą keitė: Spalio 02, 2014, 08:40:25 am sukūrė Greddy »

Neprisijungęs mendoza

  • Jaunesnysis narys
  • **
  • Įrašai: 179
  • Lytis: Vyras
  • Platonas
    • Žiūrėti profilį
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #48 Įrašytas: Spalio 02, 2014, 08:23:15 am »
Nuo savęs galiu pridėt kelias gan primityviai skambančiais rekomendacijas:
1. "Kas per daug tas nesveika".
2. "Svarbu ne kiekybė, o kokybė".
3. Maitintis taip kaip maitinosi tavo proteviai. t.y. nenaudot gamyklinio maisto kuriam velniai zino is kur paimtas cukrus ir aliejai.
4. Maitintis pagal sezona ir pagal klimata. pvz. eskimas nepramis is arbuzu, taip pat kaip afrikietis apsivems nuo lasiniu. O vasara galima daugiau carbu nes ju daugiau gamtoj ir buna, ziema biski riebaliuka pakaupt reikia.
Pats esu afrikinio sudejimo ir praktikavau tokia dieta kuria  sudare riebi mesa ir darzoves tai jokiu teigiamu rezultatu nedave, matyt kad afrikinis linkes i anabolizma t.y. lengvai kaupt mase. O is virsui esanciu 4 sakiniu iseitu ir mitybos vadoveli parasyt :D

Neprisijungęs Leotaurus

  • Administrator
  • Forumo siela
  • *****
  • Įrašai: 3506
  • Lytis: Vyras
  • Darvinas
    • Žiūrėti profilį
    • Tipų teorija
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #49 Įrašytas: Spalio 02, 2014, 11:09:46 am »
Blogas maistas visokie riebalai, dirbtiniai riebalai, mėsa suteikia sotumo jausmą. Žmogus aptingsta ir ilsisi. Po sunkaus maisto negalima sportuoti net praėjus dviem valandoms. Nuo sunkaus maisto didėja jėga, bet ne ištvermė. Imuninė sistema pradeda tą maistą šalinti todėl apkraunami visi organai, smegenys negauna medžiagų krenta darbingumas. Šlapimas pasidaro tamsus ir šlapinimasis retesnis.

Nuo lengvo maisto žmogus kaip tik žvalėja įgauna jėgų, minusas, kad pakyla apetitas nejaučiamas sotumo jausmas. Pavalgius uogų riešutų žaliųjų kokteilių yra nespėjama lakstyti į tualetą nes išsiskiria šviesus šlapimas, apima malonumo o ne nuovargio jausmas, pašviesėja mintys.
Organizmas po gero sveiko gyvo maisto išlaiko ląsteles ir jas atstato, po sunkaus maisto organizme lieka daug pažeistų ląstelių.

Blogas sunkiai virškinamas maistas yra skanesnis ir sotesnis, nes jis yra pagardintas natrio chloridu, dėl kurio išsiskiria seilės, dėl kurių mes jaučiame skonį. Sunkus maistas būna keptas, virtas, dažnai į jį dedami skonio nervų sistemą veikiančios medžiagos.

Mityba yra susijusi su nervų sistema, todėl valgyti reikia jaučiant malonumą nesipykstant nestresuojant. Žmogus nėra mėsėdis kuris iškart praryja maistą, žmogui reikia pakramtyti, pajausti maisto skonį susilieti su gamtos teikiamais privalumais, uogų vaisu skoniu t.t.

Norint, kad gerai įsisavintų maistą organizmas reikia išalkti, geriausia valgyti kai yra alkio poveikis, nesant alkio poveikiui išvis nereikia imti maisto į burną, nes nukritęs apetitas gali reikšti ligos ar infekcijos pradžią. Imuninė sistema kuri yra sudaryta iš visų organų ir nervų tuomet kovoja su uždegimais ir antikūniais.
Alkis rodo, kad organizmas yra nukreiptas į maisto gavimą. Aišku alkis gali būti kai trūksta vitaminų, tuomet žmogus jaučia silpnumą, nors ir valgo daug kalorijų turintį bevertį maistą.
Geriausias alkio didintojas yra buvimas gamtoje sportas gamtoje, tuomet sužadinamas organizmas, gaunamas didelis deguonis kiekis, suvartojama daug angliavandenių energijos iš kepenų.

Gamtoje nei vienas gyvūnas nieko neverda, gyvūnai kartais plauna, mėsą, vaisius. Virtas maistas yra sugadintas, žmogus nuo žalios mėsos užkrėstos helmintais susirgtų, todėl mėsa yra termiškai apdorojama. Bulvės žalios kurios yra sunkių cukrų formoje žalios neskanios todėl jos verdamos, grūdai kurie yra nedaiginti ir turi sunkiai įsisavinamų anglevandenių ir gliutenų taip pat verdami. Daigintame grūde yra 200 kartų daugiau E vitamino, negu nedaigintame sausame, daiginto grūdo angliavandeniai yra labai lengvai įsisavinami. Vanduo, padaro grūdą pilnaverčiu ir gyvu.

Reikia gerti atšaldytą vandenį panašų į lietaus vandenį, nes jame nėra sunkiojo vandens (deuterio). Vanduo yra visos mitybos pagrindas, todėl gerdami vandenį jūs geriau įsisavinate maistą, o iš atitirpinto vandens gaunate dar energijos ir jėgų. Nes vanduo organizme yra distiliuojamas ir šaldomas, jo molekulės yra jungiamos į kristalus, nes kristalinėje vandens reakcijoje geriau vyksta cheminiai procesai. Jeigu į šviežias sultis įpilsite vandens is čiaupo, šios sultys "sukrešės", jeigu įpilsite vandens iš lietaus tos sultys bus atskiestos.

Kaip pasigaminti polaidžio vandens namuose?

Į plokščius, švarius plastikinius (ne stiklinius ar metalinius) indus įpilkite 2/3 filtruoto vandens. Indus sandariai uždarykite ir įdėkite į šaldymo kamerą, kol visiškai užšals. Prieš pat naudojimą tuose pačiuose uždarytuose induose atšildykite kambario temperatūroje.

Galima iš užšaldomo vandens pašalinti kenksmingas priemaišas, daugiausia sunkiųjų metalų druskas. Kai vanduo tik pradeda stingti, susidariusį ploną ledą reikėtų išmesti. Jame yra žmogaus organizmui kenksmingo elemento - deuterio, tai yra sunkiojo vandenilio. Tada stebėkite, kol induose užšals maždaug trečdalis vandens. Būtent šis ledas turi gydomųjų savybių. Likusį vandenį išpilkite be gailesčio - jame liko tik kenksmingos medžiagos, rūgštys ir šarmas.



Verdamas maistas net ir gyvūnams sukuria ligas. Todėl reikia kuo daugiau naudoti žalio maisto, gero vandens ir sureguliuoti poilsį su aktyvia fizine veikla.   
« Paskutinį kartą keitė: Spalio 02, 2014, 11:34:19 am sukūrė Leotaurus »

Neprisijungęs mendoza

  • Jaunesnysis narys
  • **
  • Įrašai: 179
  • Lytis: Vyras
  • Platonas
    • Žiūrėti profilį
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #50 Įrašytas: Spalio 02, 2014, 01:10:34 pm »
nu zinok bandziau cia kuria vasara menesi but veganu tai galvojau kad uzsileksiu, temperatura kildavo nezmoniskai, sirdi musdavo. reikia atsimint kas tinka vienam, tas netinka kitam. be to patys vegetarai rasydami tokius argumentus kazi ar patys tiki kad zmones gali be mesos gyvent.

Neprisijungęs filosofas

  • Forumo siela
  • *****
  • Įrašai: 1304
    • Žiūrėti profilį
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #51 Įrašytas: Spalio 04, 2014, 06:31:52 pm »
Dėkui, už pasidalinta info Greddy.
--
Aš pats pagrindę maitinuosi paukštiena, žuvies ir jūrų produktais, kiaulienai ir jautienai didelio potraukio nejaučiu. Taip pat dažnai į racioną įeina "balti" ir nesaldinti pieno produktai. Įvairios daržovės (tik cukinijas, morkas, kalafijorus dažnai patroškinu). Saikingai suvalgau vaisių. Stengiuosi minimaliai naudoti grudinius, konditeriją ir t.t. Patebėjau, kad nuo batono, duonos ir pnš. maisto dažnai jaučiasi pilnumo jausmas, bloga savijauta ir pnš. Taip pat iš ankščiau būdavo, kad suvalgius daugiau saldumynų ar suvartojus kakavos/arbatos  su cukrumį, skaudėdavo galvą ir pnš. Tad stengiuosi gerti tik vandenį. Alkoholio ar kitokių svaigalų nenaudojų.
--
Iškilę klausimai:
Kiaušinius virdavau iki 3 min, o šiaip įprastai valgydavau žalius, plaktus, kartu su gliukoze.
Jei nepaslaptis tu tuos kaiušinius su gliukoze ruoši panašiu principu, kaip "kogel mogel"  :D , t.y. įmuši į puodelį kiaušinį su viskuo(trynys, baltymas) tada įdedi kelis šaukštus gliukozes ir viską suplaki? Kokios rūšies gliukozę naudoji?

Laikas tikrai duoda savo patirtį, ir kažko laikantis, nesvarbu, ar tai būtų mitybą, ar kokios kvėpavimo metodikos, tu paprasčiausiai suvoki, kad gali maitintis dar kitaip.
kokias kvepavimo metodikas naudoji? Jos labiau orientuotos į diafragmos, plaučių, pilvo raumenų stiprinimą ar nervų sisemos stiprinimą.

 Semitinis kūno sudėjimas, priešingai negu mongolinis ar afrikinis, turi polinkį į katabolinį/ketogeninį disbalansą. Tai reiškia, kad organizmas nėra linkęs kaupti maisto medžiagų, atitinkamai tas pasireiškia sunkiau priaugančiu svoriu ir greitesniu jo kritimu.
Gal vėlgi viskas priklauso nuo biologinės individualybės, t.y esu pastebėjas tu pačių semitinio sudėjimo žmonių kuriu (fenotipine prasme) kūno tipai savotiškai "endomorfiniai", t.y. gan lengvai kaupia antsvorį. Aš pats jei tik daugiau pavalgau ir mažiau pajudu, kaip mat priaugu papildomų kg.
« Paskutinį kartą keitė: Spalio 04, 2014, 06:36:02 pm sukūrė filosofas »

Neprisijungęs Leotaurus

  • Administrator
  • Forumo siela
  • *****
  • Įrašai: 3506
  • Lytis: Vyras
  • Darvinas
    • Žiūrėti profilį
    • Tipų teorija
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #52 Įrašytas: Spalio 10, 2014, 04:22:16 pm »
Gyvūnai turi racionalią mitybą dėl nesugebėjimo "pagerinti" maisto ir gebėjimo jo neturėti perteklių.
Mitybosa tikslas yra:
1) Gauti medžiagų kurios aprūpina organizmą ir jo organus.
2) Maitintis taip, kad būtų maži senėjimo procesai.
3) Maistas turi suteikti jėgų.
4) Maistas neturi sukelti ligų.
5) Mitybos efektas turi būti ilgalaikis.

Maistas yra sunkus išbandymas organizmo ypatingai imuninei sistemai, nes naudoja imuninę sistemą, todėl esant uždegimui geriausias maistas yra vanduo iki to momento kai uždegimas praeina ir atsiranda didelis apetitas.

Mityba reikia derinti su aktyvia veikla, tuomet gerėja maisto įsisavinimas, savijauta. Sportas ir sveikas maistas didina ištvermę tą reiškinį praktiškai išbandžiau.

Asmeniškai stengiuosi valgyti daug nevirtų vaisių ir daržovių gerti daug vandens.



Neprisijungęs Greddy

  • Pilnavertis narys
  • ***
  • Įrašai: 244
  • Volteras
    • Žiūrėti profilį
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #53 Įrašytas: Lapkričio 22, 2014, 08:31:00 pm »
Sorry už didelį "lag'ą" :)

Citata
Jei nepaslaptis tu tuos kaiušinius su gliukoze ruoši panašiu principu, kaip "kogel mogel"  :D , t.y. įmuši į puodelį kiaušinį su viskuo(trynys, baltymas) tada įdedi kelis šaukštus gliukozes ir viską suplaki? Kokios rūšies gliukozę naudoji?

Šiaip dažniausiai naudodavau tik trynį. Į dubenėlį arba puodelį įmesdavau 3-4 trynius, įberdavau gliukozės, grietinėlės, jei turiu - glicerolio, drožlių ir su mikseriu tiesiog suplakdavau. Naudodavau paprastą maistinė gliukozę, "Skanėja" firmos.

Citata
kokias kvepavimo metodikas naudoji? Jos labiau orientuotos į diafragmos, plaučių, pilvo raumenų stiprinimą ar nervų sisemos stiprinimą.


Aš ten turėjau minty, kad apskritai kažką darant įgauni tam tikros patirties ir į viską ką darei, pradedi žėti vėl kiek kitaip. Nebūtina daryti kažko pagal kažką, nebūtina daryti visko griežtai (bet esant stipriems organizmo disbalansams - griežtumas, struktūra ir discplinuotas tam tikro rėžimo laikymasis yra būtina sąlyga pageidaujamų pokyčių atsiradimui). Su kvėpavimo pratimais nėra viskas taip paprasta. Visų pirma, reikia žinoti savo CO2 ir O2 santykį, kvėpavimo dažnumą bei šarmų-rūgščių balansą. Kitu atveju, "profilaktiškas" kvėpavimo retinimas arba kvapo sulaikymas gali pridaryti nelabai malonių "naujienų".

Citata
Gal vėlgi viskas priklauso nuo biologinės individualybės, t.y esu pastebėjas tu pačių semitinio sudėjimo žmonių kuriu (fenotipine prasme) kūno tipai savotiškai "endomorfiniai", t.y. gan lengvai kaupia antsvorį. Aš pats jei tik daugiau pavalgau ir mažiau pajudu, kaip mat priaugu papildomų kg.

Be abejo, kad biologinė individualybė yra svarbiausias kantas, tačiau ji irgi yra suformuota tam tikros aplinkos įtakos ir spaudimo. Labai svarbu, kaip žmogus gyveno vaikystėje: susiformuoja nervų sistemos polinkiai, kurie gali būt slopinimo ir aktyvinimo. Pavyzdžiui, tas pats semitinis sudėjimas, vienas individas gali būti augęs aplinkoje, kuri stimuliavo parasimpatinę(anabolinę/kaupimo/prisotinimo) nervų sistemą, todėl ateityje taip ir gaunasi, kad svoris auga labai greitai, neįdedant jokių pastangų. Bet imant plačiuoju populiacijos lyginimu, semitiniai sudėjimai yra labai aiškiai linkę į ketogeninius disbalansus. Pavyzdys iš mano šeimos: trys volterai(aš, tėtis ir mano brolis), visi esam iš prigimties liesi, o motina bronsonė - linkusi į greitą svorio kaupimą. Tai vat. :)

Neprisijungęs filosofas

  • Forumo siela
  • *****
  • Įrašai: 1304
    • Žiūrėti profilį
Ats: Vaikų susilaukti negalinti vegetarė pradėjusi valgyti mėsą pagimdė trynukus
« Atsakymas #54 Įrašytas: Lapkričio 22, 2014, 08:48:53 pm »
Dėkui, už pasidalinta info.

"profilaktiškas" kvėpavimo retinimas arba kvapo sulaikymas gali pridaryti nelabai malonių "naujienų".
Būtu smagu, jei kada kai turėsi daugiau laisvo laiko pasidalintum daugiau info apie tokius biologinius, žmogaus organizmo "hack'us" ir šiaip info. Tai yra ko reikėtu vengt ir atvirkščiai kokia veikia yra naudinga palaikant bent jau optimalia sveikatą ir t.t